Elämä kuin kummituselokuvasta! Lapset keskustelevat henkien kanssa

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kuudes aisti -elokuvassa nähtiin Bruce Willisin aisaparina Haley Joel Osmentin näyttelemä yhdeksänvuotias poika, joka pystyy puhumaan kuolleille. ”Näen kuolleita ihmisiä” on eräs elokuvan kuuluisimmista vuorosanoista. Joskus oikea elämä muistuttaa elokuvaa.

Nyt Britanniassa on tavattu perhe, jonka lapset kykenevät keskustelemaan henkien kanssa. Cheshiressä asuvat Jadon ja Lucy Billington ovat olleet pienestä pitäen psyykkisesti herkkiä, ja viime vuosina he ovat ystävystyneet yli kymmenen hengen kanssa.

Kymmenvuotias Jadon juttelee usein amerikkalaisen kummituspariskunnan ja Michael-nimisen enkelin kanssa. Kahdeksanvuotias Lucy taas on löytänyt kertomansa mukaan ystävän Rose-nimisen tytön hengestä. Lasten äidin Pam Billingtonin mukaan lapset puhuvat niin usein henkimaailman ystävistään, että heistä on tullut ikään kuin osa perhettä.

– Se alkoi muutama vuosi sitten, kun Jadon kertoi minulle nähneensä yöllä enkelin. Ajattelin sen olevan mielikuvitusta, mutta sitten Lucy kertoi myös asiasta ja aloin kuunnella. Se on lahja, ja sinulla joko on se tai ei. Se ei ole huijausta, minä todella uskon, että lapseni voivat puhua hengille, kertoi perheenäiti Daily Mirror -lehdelle.

Pam-äitikin on kokenut henkien läsnäolon kotonaan, kun he ovat koskeneet häntä. Ateistinainen ei kasvattanut lapsiaan uskomaan yliluonnolliseen. Perheen Daron-isä suhtautuu epäilevästi nuorimmaistensa kykyyn, sillä hänet kasvatettiin Jehovan todistajien perheessä. Hänen mukaansa lasten lahjan hyväksymiseen meni aikaa.