Komedienne erosi skientologeista: ”Vuosikausien kuulustelu ja aivopesu”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomessakin katsojat ottivat omakseen taannoin televisiossa esitetyn Kellarin kunkku -komediasarjan. Newyorkilaisen pariskunnan elämästä kertonutta TV-ohjelmaa tähdittivät Kevin James, Jerry Stiller ja Leah Remini.

43-vuotias Leah Remini tunnettiin aiemmin skientologia-uskonlahkon kannattajana. Nyt nainen on kuitenkin kyseenalaistanut uskontoryhmän toiminnan. Sen seurauksena hän joutui skientologien mustalle listalle.

Follow Your Heart ja Old School -elokuvissa näytellyt Remini kyseenalaisti muutama vuosi sitten Tom Cruisen ja Katie Homesin häissä skientologiakirkon johtajan David Miscavigen elämäntyylin, kun mies ei sallinut vaimonsa osallistua hulppeaan hääjuhlaan. Siitä seurasi vuosien kuulustelu ja aivopesu, joka johti viimein lahkosta eroamiseen, uutisoi New York Post -lehti.

Remini myönsi kuuluvansa skientologiakirkkoon vuonna 2001 nauhoitetussa haastattelussa. Hän on puolustanut lahkoa moneen otteeseen ja juontanut ryhmän tapahtumia, joissa hän auttoi kirkon jäseniä pääsemään uskonnon seuraaville tasoille.