Poliisit rynnäköivät murtopaikalle – tekijä paljastui lähes kuusimetriseksi

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Australian Queenslandissä sijaitsevaan hyväntekeväisyysliikkeeseen murtauduttiin tällä viikolla. Poliisit luulivat ensin syypään olevan varas, sillä kaupan katto oli rikki. Rikkoutuneen kattopaneelin alla olevat tavarat olivat myös hajonneet. Totuus oli kuitenkin jotain ihan muuta.

Varas paljastui nimittäin 5,7 metrin pituiseksi pytonkäärmeeksi, Huffington Post -lehti uutisoi. Queenslandin Inghamissa sijaitsevan kaupan rikkoutuneen katon alapuolelta löydettiin iso lammikko haisevaa, oksennusta muistuttavaa ainetta. Poliisit vetivät omat johtopäätöksensä tapahtumien kulusta.

– Luulimme, että henkilö oli pudonnut katon läpi koska kattopaneeli oli halki. Kun hän putosi maahan, hän oksensi ja sitten horjui ja kaatui. Näin me ainakin luulimme, poliisi Don Auld selittää lehdelle.

Tosiasiassa kaupassa nähdyt tuhot oli aiheuttanut 17 kilogrammaa painava pytonkäärme. Käärme löydettiin tapahtunutta seuranneena päivänä kaupan seinän läheisyydestä. Pytonin uskotaan tulleen kauppaan katon kautta, pudonneen alas, rikkoneen astioita, kaataneen vaatteita ja muita tuotteita ennen olonsa helpottamista kaupan lattialle. Matelija on sittemmin päästetty takaisin luontoon läheiselle kosteikolle.