Haikara piinaa saksalaiskylää – asukkaat kauhuissaan hyökkäyksistä

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Aika ajoin luonnon ja ihmisen kohtaamiset päätyvät aggressiiviseen lopputulokseen. Nyt saksalaista Bergholzin kaupunkia piinaa kiukkuinen haikara, joka on aiheuttanut kalliiksi tulleita vahinkoja.

Lintu on muun muassa hyökkäillyt ihmisten autoja, talojen ikkunoita ja lasiovia vastaan. Pormestari Ulrich Kerstenin mukaan neljä autoa on vahingoittunut. Niiden korjauskustannukset ovat tuhannen euron luokkaa per menopeli.

Lintuekspertti Jens Krügerin mukaan haikara hyökkää kiiltäväpintaisten esineiden kimppuun, koska se näkee niissä ”vastustajansa” heijastuksen. Osa kaupungin asukkaista on peittänyt lasiovensa ja ikkunansa huovilla tai pahveilla estääkseen linnun häiriköintiä.

– Miten muuten voisimme suojella itseämme? Kommentoi asukas Johanna Preuss Nordkurier-lehdelle.