Huikea keksintö: Kynä kertoo kirjoitusvirheistä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Nykyisin valtaosa tuotetusta tekstistä kirjoitetaan tietokoneilla, mutta jotkut käyttävät vielä myös perinteistä kynää. Tietokoneissa on jo vuosia ollut mukana tekstinkorjaukseen keskittyviä järjestelmiä, mutta nyt sellainen on viimein tulossa myös kynään.

Kuva: Splash
Kuva: Splash

Lernstift-nimisessä uutuuskynässä on mukana pienikokoinen Linux-pohjainen tietokone, joka seuraa kirjoittajan käden liikkeitä ja kirjoittamaa tekstiä. Kirjoitusvirheen sattuessa kuulakärkikynä värähtää virheen merkiksi. Tuotteen ovat kehittäneet kaksi saksalaista yrittäjää.

– Kynä tunnistaa sanat ja vertaa niitä tietokannassa oleviin sanoihin. Jos sanaa ei tunnisteta, niin kynä värähtää, Daniel Kaesmacher kertoi Splash Newsin mukaan.

Falk Wolsky keksi ajatuksen kynästä, kun hän katsoi poikaansa tekemässä kotitehtäviä. Parhaillaan tuote hakee rahoitusta Kickstarter-palvelussa.

Kuva: Splash
Kuva: Splash