Arvostelu: World War Z

Elokuvat · Stara.fi

Hollywood-tähti Brad Pitt perusti jokunen vuosi sitten Plan B -tuotantoyhtiön yhdessä silloisen tyttöystävänsä Jennifer Anistonin kanssa. Useita menestyselokuvia julkaisseen yhtiön tuorein leffa on World War Z, jonka pääosissa nähdään tietenkin Brad Pitt itse.

Menestyskirjaan perustuvassa zombie-elokuvassa Brad Pitt esittää eläköitynyttä YK-sankaria, Gerry Lanea,jolle maailman kriisipesäkkeet ovat tulleet tutuksi. Perhe vei kuitenkin lopulta voiton ja Gerry jäi kotiin yhdessä lasten kanssa. Yllättäen maailmalla lähtee kuitenkin leviämään raivokas virus, joka muuttaa ihmiset zombeiksi. YK päättää kutsua hätiin Lanen, koska vain hän voi pelastaa ihmiskunnan.

Marc Forsterin ohjaaman elokuvan käsikirjoitus on pääosin nähty jo lukemattomia kertoja aiemmin. Erona moniin vastaaviin elokuviin on tosin se, että nyt tapahtumat rynnitään läpi vauhdilla, jota voisi kuvailla jopa juoksukilpailuksi. Toinen poikkeus on, että K16-ikärajan takia zombie-elokuvassa ei näy juuri lainkaan verta tai muuta raakaa. Toisin sanoen World War Z on zombie-leffa teini-ikäisille.

Liian kovan vauhdin takia monissa merkittävissä juonenkäänteissä mennään siitä missä aita on matalin, ja samalla tarinan uskottavuus kärsii huomattavasti. Tämä ei kuitenkaan häiritse silloin, kun elokuvaa katsotaan niin sanotulla Aivot narikkaan -mentaliteetilla. Erikoistehosteet ovat näyttäviä, mutta kokonaisuus jää kuitenkin heikon käsikirjoituksen jalkoihin.

Lajityyppi: Toiminta, draama, kauhu, sci-fi, jännitys

Ohjaaja: Marc Forster

Pääosissa: Brad Pitt, Mireille Enos, James Badge Dale, Matthew Fox, David Morse, Eric West

Ensi-ilta: 19.7.2013

Kesto: 1h 56 min

Ikäraja: 16

Pisteet 3/5