Emmy-ehdokkaat julkaistiin – suosikkisarjoille sateli ehdokkuuksia

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Vuosittain jaettavat Emmy-palkinnot muistavat televisioalalla hyvin menestyneitä sarjoja, näyttelijöitä, ohjaajia ja muita ammattilaisia. Emmy-palkintoja ollaan verrattu elokuvien Oscar ja musiikin Grammy -palkintoihin. Nyt tämän vuoden Emmy-ehdokkaat on julkistettu.

Palkintojen ehdokkaat julkaistiin palkintogaalan verkkosivuilla. Primetime Emmy Awards -tapahtuma järjestetään tänä vuonna 65. kertaa. Eniten jännitettyjä kategorioita ovat parhaan nais- ja miespääosan ja parhaan draamasarjan palkinnot.

Parhaan miespääosan palkinnosta draamasarjassa painivat Breaking Bad -sarjan Bryan Cranston, Downton Abbeyn Hugh Bonneville, Homelandin Damian Lewis, House of Cardsin Kevin Spacey, Mad Menin Jon Hamm ja The Newsroomin Jeff Daniels. Vastaavassa kategoriassa painivat neitokaiset ovat Bates Motelin Vera Farmiga, Downton Abbeyn Michelle Dockery, Homelandin Claire Danes, House of Cardsin Robin Wright, Mad Menin Elisabeth Moss, Nashvillen Connie Britton ja Scandalin Kerry Washington.

Kaiken kaikkiaan muun muassa Mad Men, Homeland, House of Cards ja Breaking Bad -sarjat lukeutuvat niiden onnekkaiden joukkoon, joita siunattiin useammalla ehdokkuudella. Suuria, kaikkia kategorioita dominoivia sarjoja ei tänä vuonna noussut esiin. Parhaan draamasarjan palkinnosta kisaavat Breaking Bad, Downton Abbey, Game of Thrones, Homeland, House of Cards ja Mad Men. Palkinnot jaetaan 22. syyskuuta.