Google Street View laajentui jälleen – kuvaajilla kuumat paikat?

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hakukonejätti Google on laajentanut Street View -palveluaan myös rakennusten sisätiloihin ja moni onkin veikannut, että internetin valtiaan tavoitteena on saattaa kaikki maailman julkiset paikat karttapalvelunsa piiriin.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt Japanin Google on ikuistanut palveluunsa Japanin 3.776 metriä korkean Fuji-vuoren. Googlelle Street View -videoita kuvaava työntekijä on nimittäin kiivennyt vuorelle mahdollistaakseen kaikkien maailman karttapalveluseikkailijoiden pääsyn samaisiin maisemiin kotisohvalta käsin. Fuji on Japanin suosituin yksittäinen turistikohde, ja sen huipulle nousee vuosittain yli 200.000 ihmistä.

Vaikka Google on unohtanut kokonaisia saaria kartaltaan, on se muistanut ikuistaa Mapsiin jopa Harry Potter -elokuvan kuvitteellisia katuja ja maailman korkeimpia rakennuksia. Myös autioitunut Bond-elokuvien Hashima, eli Gunkanjima-saari, pääsi hiljattain tietokoneellaan ympäri maailmaa seikkailevien tutkittavaksi.