Tutkimus paljasti: Tällainen pomo maksaa parempaa palkkaa!

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Työpaikoilla yritetään yleensä pyrkiä siihen, että kotiasiat pysyvät kotona, eivätkä ne saa vaikuttaa työyhteisön tasa-arvoiseen toimintaan. Joskus kuitenkin päättävissä asemissa olevat johtajat saattavat tehdä firmoissa päätöksiä niin sanotusti oma lehmä ojassa – alaistensa kustannuksella.

Nyt on julkaistu tutkimus, jonka mukaan miespuolisten pomojen jälkikasvulla on merkitystä johtajien työskentelytavoissa ja päätöksenteossa. Tanskalainen Aalborgin yliopisto sekä yhdysvaltalaiset Marylandin yliopisto ja Columbian liiketoiminnan koulutusohjelma paljastavat yhteistutkimuksessaan, että mikäli johtavassa asemassa olevalla miehellä on lapsenaan tytär, on hän reilumpi ja anteliaampi kuin poikalapsen isä.

New York Timesille toteutetun raportin mukaan miespomot yleisesti ottaen maksavat alaisilleen vähemmän palkkaa, mikäli heillä on lapsia. Poikien isät maksavat tutkimuksen mukaan huonoimmin. Tyttölasten isät olivat vertailussa reilumpia ja avokätisimpiä. Tytärten uskotaan tekevän miehistä herkempiä, mikä vaikuttaa myös heidän johtamistyyliinsä.