Maailman suurin koppakuoriainen jyrsijää suurempi – leuat katkaisevat lyijykynän!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Etelä-Amerikan sademetsissä lymyilee suomalaisen sittisontiaisen suurikokoinen serkku Titanus giganteus, eli suomeksi titaanijäärä. Kyseessä on maailman suurin kovakuoriainen, ja se voi kasvaa lähes 20-senttiseksi jättiläiskuoriaiseksi.

Kuva: Imgur
Kuva: Imgur

Titaanijäärä on yksi planeettamme mystisimmistä olennoista, sillä vaikka laji on tunnettu jo pitkään, ei sitä ole päästy tutkimaan täydellisesti sen harvinaisuuden takia. Esimerkiksi kyseisen koppakuoriaisen toukkaa ei ole tavattu vielä koskaan, mutta sen arvellaan olevan aikuisyksilön tapaan jättikokoinen ja vähintään 30 senttiä pitkä.

Titaanijäärät käyttävät puolustautumiseensa vahvoja leukoja, joilla ne pystyy katkaisemaan esimerkiksi lyijykynän silmänräpäyksessä. Laji on kuitenkin ihmiselle vaaraton. Daily Mailin mukaan turistit maksavat siitä, että pääsevät näkemään kyseisiä koppakuoriaisia elävänä niiden aidossa elinympäristössä. Lajeja on saatavilla myös lemmikeiksi noin 470 euron hintaan.