Autovarkaiden kauhu esiteltiin – paljastaa kaikille varastetun auton

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa tapahtuu päivittäin suuri määrä autovarkauksia, joista vain pieni osa selviää. Viime vuosina poliisin käyttöön on tullut uusia etälukulaitteita, jotka tunnistavat rekisteritunnuksen kuvasta ja vertaavat sitä tietokantaan. Yhdysvalloissa on nyt menty vieläkin pidemmälle autovarkaiden saamiseksi kiinni.

Kuva: Compliance Innovations
Kuva: Compliance Innovations

South Carolinan osavaltiossa on otettu testikäyttöön autojen elektroniset rekisterikilvet, joita pystytään muuttamaan etänä. Näin ollen auton rekisteritunnus voi kertoa sekä viranomaisille että muille autoilijoille, että auto on joko varastettu tai että siitä on esimerkiksi vakuutukset tai verot maksamatta. Kilpi voi kertoa jopa sen, että sen omistajan ajokortti on hyllytetty.

Compliance Innovations -yrityksen kehittämällä eTags-teknologialla auton rekisterilaattaan saadaan elektroninen rekisteritunnus jopa kymmeneksi vuodeksi. Teknologia on samankaltainen kuin mitä käytetään nykyisin sähköisissä kirjoissa. Virtansa uudenlainen rekisterikilpi saa aurinkopaneelista ja auton liikkeistä. Tuote on vasta prototyyppiasteella. Siihen siirtyminen nostaisi rekisterikilpien hinnat jopa 15-kertaiseksi nykyisestä.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.