Sensuuri jyllää Kiinassa – amerikkalainen suosikkianimaatio kiellettiin

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Itse ilkimys on vuonna 2010 julkaistu lasten animaatioelokuva. Suosikkielokuva sai tänä vuonna jatkoa Itse ilkimys 2 -elokuvan muodossa. Animaation ääninäyttelijöinä kuullaan muun muassa Steve Carrell, Russell Brand ja Kristen Wiig. Nyt elokuva on kielletty Kiinassa.

Elokuvan tuottaneen Universal Picturesin edustaja on vahvistanut The Hollywood Reporter -sivustolle, ettei elokuva tule saamaan levitysoikeuksia Kiinan sisällä. Yllättävää kyllä elokuvaa on saatu tuoda maassa sijaitsevan Hongkongin teattereihin, mutta tämä johtuu ainoastaan siitä, että Hongkongin elokuvatarjonnasta vastaa yksityinen jakeluyhtiö.

Itse ilkimys 2 ehti jo muodostua yhdeksi maan odotetuimmista uutuuselokuvista. Kiinassa ei näytetty myöskään elokuvaa edeltänyttä ykkösosaa. Maan hallitus ei halua kansalaistensa näkevän elokuvaa sen takia, että sen pelätään lisäävän ulkomaisten animaatioiden kysyntää. Monsterit Oy -elokuvan jatko-osa, Monsterit – yliopisto -animaatio sen sijaan tullaan näkemään maan elokuvateattereissa.