Vartija ei päästänyt pikkupoikaa kauppaan kävelytuen takia

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Monissa ruokakaupoissa ja muissa liikkeissä ollaan kielletty rullalautojen ja rullaluistimien käyttäminen. Nyt brittiläinen ruokakauppaketju Tesco on saanut niskaansa viharyöpyn sosiaalisessa mediassa pikkupojan kävelytuen johdosta.

Viisivuotias Mason-poika oli menossa Tescon ruokakauppaan raskaana olevan äitinsä Sarah Francisin kanssa, kun kaupan turvamies pysäytti heidät ulko-ovien kohdalla. Mason sairastaa harvinaista geenisairautta, jonka takia hänellä on ongelmia kävelyn ja puheen kanssa. Pikkupoika käyttää kävelemiseen rollaattorin tapaista kävelytukea, The Sun kertoo.

Vartija ei kuitenkaan sallinut pojan tulla ruokakauppaan tukensa kanssa, sillä siinä on pyörät. Pojan äiti selitti vartijalle itku kurkussa, että kyseessä on oleellinen apuväline, eikä mikään hupilelu. Loppujen lopuksi Francis vain käveli vartijan ohitse poikansa kanssa, eikä mies lopulta estänyt heitä menemästä kauppaan.

Äiti on sittemmin saanut paljon tukea muun muassa Facebookissa. Tescon edustaja on sanonut kyseessä olleen väärinkäsitys. Francisin mukaan hän olisi ainoastaan halunnut anteeksipyynnön sellaista kuitenkaan saamatta. Tescon edustajan mukaan vartija pyysi virhettään anteeksi jo paikan päällä.