”Luolamiehet tekivät kalliomaalaukset huumepäissään”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Esihistoriallisia kalliomaalauksia on pidetty kautta aikojen muinaisten kansojen viesteinä, joissa he ovat kuvanneet ympärillä olevan maailmansa tapahtumia. Nyt tuore tutkimus väittää, että luolamiesten maalaukset eivät kuitenkaan ole muuta kuin huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena tehtyjä töherryksiä.

Tokiolaiset tiedemiehet vertasivat esihistoriallisia kalliomaalauksia nykyajan testikuviin, jotka oli piirretty huumeiden vaikutuksen alaisena. Vertailussa kävi ilmi, että kalliomaalausten kuviot muistuttivat hyvin läheisesti nykyajan huumepiirustuksia. Molemmissa kuvioissa toistui samoja muotoja ja symboleja, joita hallusinogeenejä nauttinut ihminen yleensä näkee ja kokee.

Nyt väitetäänkin, että esimerkiksi erilaisten rituaalien yhteydessä 40.000 vuotta sitten piirretyt kuviot olisi tehty huumavien aineiden vaikutuksessa. Tällöin luolamiehillä ei uskota olleen varsinaista tarkoitusperää kuvata esimerkiksi aikakauteen liittyviä asioita tai ilmiöitä, Daily Mail raportoi.