Automerkiltä törkeä Facebook-päivitys kuolonkolarista: ”Naiskuljettaja teki sen taas”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lähi-idässä naisten asema on tunnetusti melko heikko, ja monissa maissa naiset eivät saa ajaa lainkaan esimerkiksi autoa tai edes poistua kotoaan ilman miestä. Positiivisia kehitysaskeleita ei ole juuri otettu, vaikka Saudi-Arabia laillisti taannoin naisten polkupyöräilyn.

Kuva: Facebook
Kuva: Facebook

Nyt sosiaalisessa mediassa on noussut myrsky Subaru-automerkin Arabiemiraattien paikallisen edustajan Facebook-päivityksestä (lue alkuperäinen tästä), jonka kuvituksena oli valokuva kuolonkolarista. Päivityksen tekstissä perheen kuolemaan johtanut syy vieritettiin naisen niskoille ja samalla tapaus yleistettiin rajusti.

– Naiskuljettaja teki sen taas. Koko perhe murskautui tänä viikonloppuna naiskuljettajan rajun virheen vuoksi, Subarun julkaisema Facebook-viesti alkoi.

Nainen oli pysähtynyt autolla keskelle moottoritietä, koska rengas puhkesi. Subarun mukaan naisen paineensietokyky ei ollut tarpeeksi hyvä ja se hämärsi hänen harkintaansa kohtalokkaalla tavalla. Subaru poisti viestin, mutta sitä ennen se ehti puolustella kantaansa. Kuvakaappaukset viesteistä leviävät parhaillaan verkossa, joten Subaru on nyt joutunut pyytämään anteeksi tapausta.