Stara Arabiemiraatit

Viihdeuutiset

Automerkiltä törkeä Facebook-päivitys kuolonkolarista: ”Naiskuljettaja teki sen taas”

Lähi-idässä naisten asema on tunnetusti melko heikko, ja monissa maissa naiset eivät saa ajaa lainkaan esimerkiksi autoa tai edes poistua kotoaan ilman miestä. Positiivisia kehitysaskeleita ei ole juuri otettu, vaikka Saudi-Arabia laillisti taannoin naisten polkupyöräilyn.

Kuva: Facebook
Kuva: Facebook

Nyt sosiaalisessa mediassa on noussut myrsky Subaru-automerkin Arabiemiraattien paikallisen edustajan Facebook-päivityksestä (lue alkuperäinen tästä), jonka kuvituksena oli valokuva kuolonkolarista. Päivityksen tekstissä perheen kuolemaan johtanut syy vieritettiin naisen niskoille ja samalla tapaus yleistettiin rajusti.

– Naiskuljettaja teki sen taas. Koko perhe murskautui tänä viikonloppuna naiskuljettajan rajun virheen vuoksi, Subarun julkaisema Facebook-viesti alkoi.

Nainen oli pysähtynyt autolla keskelle moottoritietä, koska rengas puhkesi. Subarun mukaan naisen paineensietokyky ei ollut tarpeeksi hyvä ja se hämärsi hänen harkintaansa kohtalokkaalla tavalla. Subaru poisti viestin, mutta sitä ennen se ehti puolustella kantaansa. Kuvakaappaukset viesteistä leviävät parhaillaan verkossa, joten Subaru on nyt joutunut pyytämään anteeksi tapausta.

Viihdeuutiset

Maailman huikein autokauppa? Köyhien ei kannata vaivautua

Luksusautojen markkinat ovat tunnetusti länsimaissa yhä edelleen varsin niukat, vaikka muuten luksustuotteiden kysyntä on ollut kasvussa jo vuosia. Monissa arabimaissa taantumasta ei kuitenkaan ole juurikaan merkkejä varsinkaan autokaupassa, sillä ökyautot käyvät edelleen kaupaksi.

Kuva: Al Ain Class Motors

Arabiemiraattien Al Ainin kaupungissa sijaitsee autokauppa, joka on erikoistunut pelkkiin ökyautoihin. Al Ain Class Motors -puodista on turha lähteä hakemaan vaimolle Fordia kauppakassiksi tai farmari-Volvoa perheenlisäyksen jälkeen. Siellä kaupan olevien autojen merkkejä ovat nimittäin pääasiassa Aston Martin, Bentley, Ferrari, Lamborghini, Rolls-Royce, Maybach ja McLaren.

Autokaupan verkkosivuilla esitellään suuri määrä huikeita niin uusia kuin käytettyjäkin autoja, joista on myös nähtävillä erittäin kattavat valokuvat. Ökyrikkaat eivät aina kysy hintaa, joten myös autokaupan verkkosivuilta hintatiedot puuttuvat ja ovat saatavilla ainoastaan tiedusteltaessa.

Kuva: Al Ain Class Motors
Kuva: Al Ain Class Motors