Iron Sky -ohjaajan Älymystö-yhtye levyttää joukkorahoituksella

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yli 10-vuotisen uran tehnyt industrial-yhtye Älymystö joukkorahoittaa seuraavan albuminsa, joka julkaistaan vinyylinä ja CD:nä sekä lisäksi ilmaiseksi nettilevitykseen. Iron Sky -ohjaajan Timo Vuorensolan ja Ilmari Jyskän luotsaama helsinkiläis-tamperelainen Älymystö palaa keikkalavoille ja tekee uutta kokopitkää levyä.

Yli 10 vuotta Älymystö on kiertänyt Suomea, Baltian maita ja Venäjää sekä julkaissut yhden täyspitkän levyn ja lukuisia EP-levyjä. Älymystön tuleva julkaisu tullaan siis osittain joukkorahoittamaan. Kampanja on käynnissä IndieGoGo-palvelussa ja tavoitteena on kerätä 5.000 euroa seuraavan puolentoista kuukauden kuluessa.

– Joukkorahoituksessa on ennen kaikkea marginaalibändeille paljon järkeä. Levymyynnit ovat menneen talven lumia ja toive saada rahoitettua usein vuosienkin uurastuksen tulos muuten kuin persnahasta on lähinnä huuruista kuumeunelmaa, Vuorensola kertoo.

Magnum Opus -levy on määrä julkaista vuoden 2014 aikana. Tätä ennen ilmestyy Älymystön uran aikana kertyneistä aiemmin kuulemattomista kappaleista koostettu Unsealed -levy, jonka on julkaistaan elokuun aikana. Bändi myös lähtee elokuun lopussa minikiertueelle joka kattaa Helsingin, Tallinnan ja Riikan.