Ihmiskunnan pelastus? Matofarmi keittiössä tuottaa 0,5 kiloa syötävää viikossa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin, kuinka ruoka-alan ammattilaisten mukaan maailmanlaajuinen nälänhätä voidaan ratkaista hyönteisiä syömällä. Lisäksi ötökät kasvavat nopeasti, eivätkä ne vaadi juuri ollenkaan luonnonvaroja kehittymiseensä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt australialainen suunnittelija on luonut jokaiseen keittiöön sopivan matokasvattamon. Kyseinen Farm 432 -nimeä kantava laite tuottaa noin 900 grammaa matoja kahdessa viikossa.

Asiantuntijat veikkaavat, että maailmassa vallitsee globaali nälänhätä todennäköisesti jo seuraavan 20 vuoden aikana. Tällöin tulisi keksiä vaihtoehtoisia ravinnonlähteitä. Hyönteisiä on helppo kasvattaa, ne lisääntyvät helposti ja ne eivät vaadi paljoakaan syödäkseen.