Scarface-klassikkoelokuva tehdään uusiksi – kuka astuu Al Pacinon kenkiin?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 1983 valmistunut Scarface – arpinaama lukeutuu arvostetuimpiin rikoselokuviin. Löyhästi vuonna 1932 valmistuneeseen Arpinaama-elokuvaan perustuvassa tarinassa seurataan Al Caponen näyttelemän Kuubasta Miamiin muuttaneen gangsterin, Tony Montanan nousua ja tuhoa.

Elokuvan ohjasi Brian De Palma, ja sen käsikirjoituksesta vastasi Oliver Stone. Kuten useista muistakin klassikkoelokuvista myös Scarface – Arpinaamasta on suunnitteilla uudelleenfilmatisointi.

Uuden version ohjaajaksi kaavaillaan Deadline-verkkosivuston mukaan brittiläistä David Yatesia, joka on ohjannut muun muassa neljä viimeistä Harry Potter -elokuvaa. Vielä ei ole tiedossa, kuka astuu Al Pacinon kenkiin ikonisen nimikkohahmon roolissa.

Uusi Scarface-elokuva ei tule olemaan suora uusintaversio aikaisemmista versioista. Teema kuitenkin pysyy samana, sillä päähenkilönä on tälläkin kertaa Yhdysvaltoihin ”amerikkalaisen unelman” perässä muuttava rikollinen. Uuden elokuvan nimikkohahmo tulee olemaan meksikolainen, ja maan pahamaineisten huumekartelien kerrotaan olevan tarinassa tärkeässä osassa.