Uutuussovellus viestii kuolleiden kanssa? Muuttaa kohinan sanoiksi

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Älypuhelimilla on nykypäivänä lukemattomia eri käyttötarkoituksia. Markinnoilla on myös runsaasti erilaisia sovelluksia, joiden tarkoituksena on tehdä älypuhelimen käyttäjän elämästä vielä helpompaa ja viihdyttävämpää.

Nyt eräs uutuussovellus on todella sieltä erikoisemmasta päästä. Applen iTunesissa saatavilla oleva Spirit Story Box -applikaatio väittää viestivänsä kuolleiden kanssa. Sovelluksen keksineet Roger Pingleton ja Jill Beitz kertovat Indystar-sivustolle, että sovellus tulkitsee ympäristössä havaitsemansa kohinan sanoiksi.

Haamujen metsästämistä harrastavan kaksikon mukaan sovelluksen ideana on saada ihmiset pitämään sen kanssa hauskaa. Applikaatio tulkitsee kohinaa ja valitsee sitten siihen sopivan sanan omasta sanavalikoimastaan. Osa paranormaalia tutkineista ovat sitä mieltä, että henget ilmentyvät usein erilaisissa datavirroissa, kuten elektroniikkalaitteista välittyvissä signaaleissa.