Teinitytön älykkyys hämmästyttää – ÄO korkeampi kuin Albert Einsteinilla

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Maailmalla tulee välillä ilmi tapauksia, joissa lapsilla on huimat älykkyyden lahjat. Muutamat tenavat ovat päässeet varsin nuorina esimerkiksi Mensan jäseniksi. Nyt 11-vuotiaan Cerys Cooksammy-Parnellin kerrotaan kuuluvan niihin harvoihin, jotka voidaan lukitella superälykkäiksi.

Brittinuori on nimittäin saanut uskomattoman tuloksen Mensan älykkyysosamäärätestissä. Neitokainen sai tuloksen 162, jota enempää alle 18-vuotias nuori ei voi saada kyseisessä testissä. Cerys kokeili älykkyysosamääränsä mittaamista nähdäkseen, olisiko hänen tuloksensa isäänsä parempi, Telegraph-lehti kertoo.

Neitokainen päihitti tuloksellaan isänsä lisäksi jopa kuuluisat tiedemiehet Albert Einsteinin ja Stephen Hawkinsin. Molempien miesten älykkyysosamäärän uskotaan olevan 160. Cerys haluaa tulevaisuudessa laittaa harvinaisen terävät älynlahjansa hyvään käyttöön ryhtymällä joko Yhdistyneen kuningaskunnan keskuspankin pääjohtajaksi tai maan pääministeriksi.