Hautapaikka avaruudesta – yritys lähettää tuhkat kiertoradalle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme hiljattain yrityksestä, joka tekee polttohaudattujen ihmisten tuhkista vinyylilevyjä. Toinen yritys lupaa lähettää ihmisten tuhkia avaruuteen. Elysium Space lähettää ihmisen polttohautauksesta jäljelle jääneet tuhkat avaruuteen 1.990 dollarilla, eli 1.491 eurolla.

Tuhkat kiertävät maata noin muutaman kuukauden ajan, kunnes ne saapuvat tulipallona takaisin ilmakehään. Sukulaiset tai ystävät voivat seurata avaruustuhkien etenemistä puhelinsovelluksen avulla, Gawker paljastaa.

Ihmisen tuhkaamisen jälkeen tuhka laitetaan yleensä uurnaan, joka haudataan hautausmaalle. Joissakin tapauksissa tuhka voidaan myös sirotella luontoon tai kierrättää uutta käyttötarkoitusta varten. Ihmisten tuhkia on käytetty monin tavoin jo ennen tätä tapausta. Esimerkiksi Ohiossa sijaitsee tatuointialan yritys, joka sekoittaa tuhkaa tatuointimusteisiin.