Poikabändi on uskomaton rahantekokone – miljardin dollarin rajapyykki lähestyy

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

One Direction -poikabändillä menee tällä hetkellä varsin lujaa, ja yhtye kuuluukin tämän hetken kuumimpiin popnimiin. Yhtye tähdittää pian ensi-iltansa saavaa This is Us -dokumenttielokuvaa, ja bändi julkaisi taannoin myös Best Song Ever -kappaleen musiikkivideon.

Yhtye myy siis runsaasti levyjä, konserttilippuja, oheistuotteita ja pian omaa elokuvaansa. Business Insider -lehden mukaan One Directionin tuotot tulevat ensi vuonna ylittämään jo miljardin dollarin, eli noin 751 miljoonan euron rajapyykin. Jo pelkästään yhtyeen vuonna 2014 järjestettävän Where We Are -stadionkiertueen odotetaan tuottavan yli 200 miljoonaa dollaria.

Poikabändi on levy-yhtiön mukaan myynyt tähän mennessä maailmanlaajuisesti 30 miljoonaa levyä. One Directionin jäseniltä ei siis puutu rahaa, mitä törsätä. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että Daily Mail -lehti uutisoi taannoin Liam Paynen maksaneen lähes miljoona euroa pullollisesta maailman arvokkainta shampanjaa.

One Direction on muun muassa ensimmäinen brittibändi, joka on noussut Yhdysvalloissa kahdella ensimmäisellä albumillaan suoraan listaykköseksi. Kakkosalbumi Take Me Home ylitti viikossa miljoonan myynnin rajan ja se nousi ykköseksi 37 maassa. Suomessa One Direction on myynyt Take Me Home –albumilla platinaa, eli yli 20.000 kappaletta.