Ennenkuulematon Nirvana-kappale julkaistaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Legendan maineesta nauttiva 90-luvun grunge-yhtye Nirvana lopetti toimintansa vuonna 1994, kun yhtyeen 27-vuotias laulaja-kitaristi Kurt Cobain teki itsemurhan. Yhtyeen rumpali Dave Grohl perusti sitemmin Foo Fighters -yhtyeen, joka on nykyään yksi maailman suosituimmista rockbändeistä.

Yhtyeen In Utero -levystä tullaan julkaisemaan 24. syyskuuta kolmen levyn 20-vuotisjuhlajulkaisu, joka pitää sisällään yhteensä 70 kappaletta. Nirvana-faneja kiinnostanee etenkin tieto siitä, että levyllä tullaan kuulemaan ennenjulkaisematon instrumentaalikappale. Lisäksi paketti kattaa kaksi eri versiota itse In Utero -levystä sekä yli 40 aikaisemmin julkaisematonta demoversiota, livetallennetta ja b-puolta.

Nirvanan jäljellä olevat jäsenet Dave Grohl ja Krist Novoselic yhdistivät joulukuussa 2012 voimansa Beatles-rokkari Sir Paul McCartneyn kanssa esiintyäkseen New Yorkin Madison Square Gardenissa järjestetyssä hyväntekeväisyyskonsertissa. Edesmenneen Kurt Cobainin ja muusikko Courtney Loven tytär Frances on nykyisin upporikas miljoonaperijä.