Näin testaat AA-pariston tilan ilman laitteita – ällistyttävän yksinkertaista!

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Paristojen käyttäminen ja vaihtaminen on suurimmalle osalle ihmisiä arkipäivää. Paristoja käytetään niin tietokoneen hiirissä kuin kaukosäätimissä ja muissa kodin pienlaitteissa. Ongelmana on usein selvittää ilman erillisiä laitteita pariston tila, eli onko se tyhjä vai täynnä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt videolla esitellään nerokas tapa selvittää alkaliparistojen tila äärimmäisen yksinkertaisella ja nopealla tavalla. Riittää, että paristo pudotetaan parin sentin korkeudelta tasaiselle ja kovalle pinnalle.

Tyhjä paristo kuulostaa tyhjältä, pomppaa ilmaan ja todennäköisesti kaatuu. Täysi paristo sen ei sen sijaan juuri pomppaa ja todennäköisesti pysyy pystyssä. Staran toimitus testasi videon väitteen ja tuli täysin samaan tulokseen. Tämä niksi kannattaa siis muistaa. AA-paristojen lisäksi sama metodi toimii myös AAA, C ja D -paristoille.