Rantasandaalit vaarallisimmat jalkineet autoilijalle – vaikeuttavat ajamista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Monilla naisilla on erilliset kengät autolla ajamista varten, koska he eivät osaa muuten painaa auton polkimia oikein. Tavassa ei ole mitään väärää, sillä kengillä on suuri merkitys auton hallitsemisessa.

Rantasandaalit, jotka myös läpsyinä tunnetaan, ovat tuoreen tutkimuksen mukaan vaarallisimmat kengät autolla ajaessa. Tuoreen tutkimuksen mukaan rantasandaalit ovat syypäänä lähes 1,4 miljoonaan brittiläiseen autokolariin vuosittain. Edes korkokengät jalassa ei törmäillä yhtä paljoa kuin ohutpohjaisissa läpsyissä. Syynä pidetään sitä, että rantakengissä on vaikeampi jarruttaa.

Fläpärit ovat myös brittien itsensä mielestä vaikeimmat ajokengät, kun 51 prosenttia myöntää ajamisen hankaloituvan niissä. Seuraavaksi vaikeinta on ajaa paljain jaloin. Tutkimuksen teetti autovakuutusyhtiö Sheila’s Wheels.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.