Uskomaton hotellihanke – rakennus tasapainoilee kallionkielekkeellä

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Olemme kertoneet mielenkiintoisista rakennusprojekteista ennenkin, kun Ruotsiin suunnitellaan karvaista pilvenpiirtäjää ja maailman suurimpiin kaupunkeihin kaavaillaan pyöriviä kerrostaloja. Tuorein rakennushanke häikäisee kuitenkin eksoottisuudellaan.

Espanjalainen OOIIO-arkkitehtifirma suunnittelee parhaillaan Perun pääkaupungin Liman kupeeseen hotellia, jonka on tarkoitus tasapainoilla kallionkielekkeellä suoraan meren yläpuolella. Kyseinen hotelli on nimeltään Unbalanced Hotel, ja sen on suunniteltu kuvakehysten muotoiseksi ja uskomattomilla maisemilla varustetuksi ajanviettopaikaksi.

Kuva: OOIIO
Kuva: OOIIO
Kuva: OOIIO
Kuva: OOIIO

Hotellin toiselta puolelta voi ihastella alla avautuvaa Tyynen valtameren kuohuntaa, ja toisella puolella lepäävät jylhät Andit. Hotellissa tulee olemaan 125 huonetta, ravintoloita sekä konferenssi- ja näyttelytiloja. Arkkitehdit suunnittelivat hotellin muodon siksi, että he eivät tahtoneet rakennuksen peittävän henkeäsalpaavia maisemia, Daily Mail uutisoi.