Näissä maissa nopeimmat internetyhteydet – Suomi ei ole Top 10 -listalla

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Internetin perusta luotiin jo 1960-luvulla Yhdysvalloissa, mutta Suomeen se tuli vasta 1988, kun suomalaiset korkeakoulut liittyivät Funet-nimiseen tietoverkkoon. Ensimmäiset internetyhteydet tarjottiin maamme kotitalouksille viisi vuotta myöhemmin.

Nykyisin lähes jokainen kotitalous on jollain tavalla liitettynä maailmanlaajuiseen tietoverkkoon. Erilaiset palveluntarjoajat kilpailevat siitä kenellä on tarjottavanaan nopein ja edullisin internetyhteys. Suomi ei kuitenkaan menesty yhteysnopeuksissa maailman mittakaavalla verrattuna. Statista on nyt tutkinut nopeudet ja listannut parhaiten menestyneet maat.

Nopeimmat internetyhteydet löytyvät nimittäin Etelä-Koreasta, jossa keskimääräinen tiedonsiirtonopeus on 14,2 Mbps. Toiseksi listalle pääsee Japani 11,7 Mbps:lla, ja kolmanneksi Hong Kong, jossa tiedonsiirtonopeus on 10,9 Mbps. Mashable-verkkosivuston mukaan top-10 -listalle pääsevät myös Sveitsi, Alankomaat ja Latvia. Ruotsi tulee listalla heti seitsemäntenä olevan Tšekkoslovakian jälkeen. Häntäpaikkoja pitävät Yhdysvallat ja Tanska.