Yhä useampi lähettää tekstiviestejä unissaan

Digi · Meri Pulkkinen

Osa ihmisistä saattaa kävellä tai puhua unissaan. Nyt unen aikana suoritettujen toilailujen listalle on ilmestynyt uusi ilmiö, joka yleistyy koko ajan. Nykyään yhä useampi ihminen nimittäin lähettää tekstiviestejä unissaan.

Ilmiö selittyy sillä, että ihmiset ovat aina vain läheisempiä puhelimiensa kanssa, ja ne viedään yön ajaksi hyvin lähelle sänkyä. Tämä voi johtaa siihen, että puhelinta käytetään myös unissaan. CBS New York haastatteli unissaan tekstaavaa Megania, joka ei muista jälkikäteen mitään lähettämistään viesteistä.

– Neljältä aamuyöllä, kolmelta aamuyöllä, se on vain sellainen sekava lause, Megan kertoo öisten tekstiviestiensä lähettämisestä.

Unispesialisti Josh Werber kertoo uutiskanavalle, että puhelimen käyttäminen unissaan ei ole hyväksi. Siitä voi seurata vakavia terveyshaittoja, sillä sen johdosta ihmiset eivät saa tarpeeksi syvää unta. Lääkäri neuvookin, ettei puhelinta tai muita vempaimia kannata tuoda makuuhuoneeseen ollenkaan. Kaikenlaisten laitteiden käytön lopettaminen tuntia ennen nukkumaanmenoa auttaa myös parempien yöunien saavuttamisessa.