Oksettava drinkki: Ihmisen varvas shottilasissa – nielaisseella sakkoja

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kanadalaisessa Dawson Cityssa on hotelli, jossa toteutetaan ällöttävän kuuloista traditiota. Hotellissa on nimittäin tapana juoda Sourtoe Cocktaileja. Kyseinen drinkki muodostuu Yukon Gold -viskishotista sekä kuivatusta ja suolatusta ihmisen varpaasta.

Tarkoituksena on juoda viskishotti siten, että nautiskelijan huulet koskettavat varvasta. Mikäli shotin nauttija varastaa varpaan tai nielaisee sen, joutuu hän maksamaan ravintolalle 500 dollarin suuruisen sakon. Toisin sanoen ravintola pyrkii käyttämään drinkeissään aina samaa varvasta. Nyt kuitenkin eräs amerikkalainen päätti nielaista suolatun ihmisvarpaan kertaheitolla.

CBC-televisiokanavan mukaan varpaan nielaisija oli juuri saanut takuuvuokrarahat käsiinsä, joten hän maksoi varvassakot paikan päällä käteisellä. Perinne on saanut alkunsa vuonna 1972, ja Sourtoe Cocktailin on juonut arviolta 60.000 ihmistä. Vaikka varvas on jouduttu korvaamaan uudella varpaalla kahdeksan kertaa, oli nyt ensimmäinen kerta kun joku nielaisi sen tarkoituksella.

Valitettavasti hotellin baarilla ei ole enää ylimääräisiä varpaita varastossaan ja he eivät voi jatkaa perinnettä ennen kuin joku on lahjoittanut heille uuden. Ravintola nosti varpaan varastamisen tai nielaisemisen sakkohintaa 2.500 dollariin.