Kaapelikanavat pimenivät Yhdysvalloissa – ihmiset soittivat hätänumeroon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hätänumeroon soitetaan yleensä vain silloin, jos tilanne vaatii pelastusviranomaisten apua. Yhdysvaltojen Connecticutissa ihmiset ovat kuitenkin tarttuneet matkapuhelimiinsa ja näppäilleet sinne numeron 911, koska kaapelikanavat olivat kadonneet heidän televisioistaan.

Tapauksen saattaisi ymmärtää silloin, jos soittajia olisi ollut vain yksi. Siinä tapauksessa, kun poliisin linja kaatuu soittajien liiallisesta määrästä, voidaan jo pyöritellä päätä. Useat Fairfieldin kaupungin asukkaat olivat ottaneet yhteyttä hätänumeroon, koska heidän kaapelitelevisionsa, kiinteä puhelinlinjansa ja internetyhteytensä olivat katkenneet.

Kyseinen tapaus kuuluisi virkavallan sijaan paikalliselle kaapeliyhtiölle. Eyewitness News -julkaisu paljastaa, että poliisit eivät tiedä soittajien tarkkaa määrää. Kyseessä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun ihmiset ymmärtävät hätänumeron käyttötarkoituksen väärin. Kerroimme hiljattain teinistä, joka soitti hätänumeroon, koska hänen äitinsä käyttäytyi lapsen mukaan ärsyttävästi.