Helsinkiä hehkutetaan maailmalla – maailman 8. paras asuinpaikka

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

The Economist Intelligence Unit suorittaa vuosittain tutkimuksen, jossa määritellään asukasystävällisimmät maailman kaupungit. Helsinki on tämän vuoden listalla kahdeksannella sijalla. Kanadan ja Australian kaupungit hallitsevat kärkikymmenikköä.

Voittajaksi tänäkin vuonna valittiin Australian Melbourne, joka on ollut saman listan kärjessä jo kolme vuotta peräkkäin. Toisena listalla on Itävallan Wien ja kolmantena Kanadan Vancouver. EIU tekee listan vuosittain 140 kaupungin joukosta, ja nyt edellisvuosina menestyneet kaupungit saattoivat sijoittua huonosti Arabiassa tapahtuvien levottomuuksien ja Euroopan taloustilanteen takia.

Kärkikymmenikkö muodostuukin CNN:n mukaan keskikokoisista ja rikkaista kaupungeista, jotka sijaitsevat suhteellisen harvaan asutuilla alueilla. Päätekijöinä mitattiin kaupunkien vakautta, terveydenhuoltoa, kulttuuria, ympäristöä, koulutusta ja infrastruktuuria.

Vuoden 2013 asuinkelpoisimmat maat:

1. Melbourne, Australia2. Wien, Itävalta3. Vancouver, Kanada4. Toronto, Kanada5. Galgary, Kanada5. Adelaide, Asutralia7. Sydney, Australia8. Helsinki, Suomi9. Perth, Australia10. Auckland, Uusi-Seelanti