Hurrikaanien kaimat saavat alennusta hotelleissa

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hurrikaanit ovat trooppisia hirmumyrskyjä, joille annetaan nykyään nimiä aakkosjärjestyksessä siten, että vuoden ensimmäisen myrskyn nimi alkaa A-kirjaimella ja seuraava B-kirjaimella. Myrskyjen nimet ovat vuorotellen naisten ja miesten nimiä.

Nyt eräs Bahamalla sijaitseva Breezezs Bahamas -hotelli on päättänyt antaa sadan dollarin lahjakortin niille, kenellä on sama nimi kuin tänä vuonna raportoidulla hurrikaanilla. Vuoden 2013 nimet ovat Andrea, Barry, Chantal, Dorian, Erin, Fernand, Gabrielle, Humberto, Ingrid, Jerry, Karen, Lorenzo, Melissa, Nestor, Olga, Pablo, Rebekah, Sebastien, Tanya, Van ja Wendy.

Vieraiden täytyy esittää hotelliin kirjautuessa passi henkilöllisyyden todistamiseksi. Karibialla vietetään parhaillaan kiivainta hurrikaanikautta. Trooppiset myrskyt nimettiin ennen katolisen pyhimyskalenterin mukaan, mutta sen jälkeen nimeäminen tapahtui naisten ja epäsuosittujen poliitikkojen mukaan. Jos vuodessa havaitaan yli 21 hurrikaania, nimetään myrskyt kreikkalaisilla kirjaimilla. Nimeämisestä vastaa Maailman ilmatieteen järjestö.