Tältä Dolly Partonin klassikkohitti kuulostaa hidastettuna

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman tunnetuimpiin povipommeihin lukeutuva Dolly Parton tunnetaan myös kantrilaulajan urasta. Häntä pidetäänkin kantrimusiikin kuningattarena. Yksi hänen tunnetuimmista hiteistään on vuonna 1973 ensisoittonsa saanut Jolene.

Jolene-kappaletta on versioitu uudelleen useasti ja sitä ovat esittäneet countrylaulajien lisäksi niin pop-maailman tähdet kuin punkbänditkin. Kappale on äänestetty myös Rolling Stone -lehden The 500 Greatest Songs of All Time -listan joukkoon.

Nyt internetissä miljoonayleisön saanut Jolene-kappaleen hidastettu versio niittää ylistystä musiikkialan ammattilaisilta ja Dolly Partonin faneilta. Kappaleen hidas versio on ladattu YouTubeen jo viime vuoden puolella, mutta se on lähtenyt leviämään ympäri verkkoa vasta viimepäivinä.

67-vuotias amerikkalainen laulaja-lauluntekijä Dolly Parton on tehnyt uraa myös näyttelijänä ja kirjailijana. Hän on levyttänyt yli 3.000 kappaletta, joista tunnetuimmat ovat Jolenen lisäksi muun muassa I Will Always Love You ja My Tennessee Mountain Home. Tähden albumeita on myyty kansainvälisesti noin 180 miljoonaa kappaletta. Parton on Disney-kaunotar Miley Cyruksen kummitäti.