Nainen, kuinka paljon käytät kosmetiikkaa aamuisin?

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ensin hieman kosteusvoidetta kasvoille, sitten luodaan meikille oma pohja. Pakkeloidaan naama puuterilla, poskipunalla, luomivärillä, rajauskynällä ja sipaistaan vielä ripaus ripsiväriä. Sen jälkeen pannan hiuksiin tököttiä jos jonkinlaista.

Ylläoleva kuvaus ei kosketa ainakaan 18 – 25-vuotiaita amerikkalaisnaisia, sillä tuore tutkimus paljastaa, että suurin osa neitokaisista poistuu kotoaan käytettyään vain muutamaa kosmetiikkatuotetta. StumbleUpon-hakupalvelu teetti nuorilla naisilla kyselyn, kuinka montaa kosmetiikkatuotetta he käyttävät aamuisin. 67 prosenttia vastasi ”alle kolmea”.

Vain kolme prosenttia vastanneista myönsi, että he käyttävät kasvoihin ja hiuksiinsa yli 12 tuotetta täydellisen ulkonäön saavuttaakseen. Samassa kyselyssä myös selvisi, että mitä vanhemmaksi naiset tulevat, sitä paremmin he viihtyvät nahoissaan. Kun 24 prosenttia 21-vuotiaista myönsi käyttävänsä 8 – 12 kosmettiikkatuotetta aamuisin, putosi lukema viiteen prosenttiin yli 24-vuotiaissa.

Peräti 72 prosenttia 25-vuotiaista naisista paljasti, että he käyttävät vain muutamaa tuotetta aamuisin – jos ollenkaan. Daily Mailin mukaan huulipuna osoittautui naisten tärkeimmäksi varusteeksi. Kyselyyn osallistui 2.000 naista.