Amy Winehousen äiti hyppää lentokoneesta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Upeasta lauluäänestään tunnetuksi tullut Amy Winehouse kuoli traagisesti heinäkuussa 2011. 27-vuotiaana menehtyneen laulajattaren nimiin perustettiin Amy Winehouse -säätiö, jonka tarkoituksena oli kerätä rahaa huume- ja alkoholiongelmista kärsiville, syrjäytyneille nuorille ja lupaaville muusikoille.

Amy Winehousen säätiö onnistui keräämään ensimmäisen vuoden aikana hyvään tarkoitukseen yli 2,2 miljoonaa euroa. Etenkin Amyn vanhemmat ovat kunnostautuneet rahankerääjinä, ja nyt laulajan äiti on päättänyt tehdä näyttävän tempauksen säätiön nimissä.

Amyn 58-vuotias Janis-äiti hyppää lentokoneesta tähden 30-vuotissyntymäpäivänä 29. syyskuuta. Janis kärsii MS-taudista, ja tahtoo laskuvarjohypyllään samalla näyttää esimerkkiä, että elämästä täytyy nauttia vaikka mikä olisi.

– Kun minulta kysyttiin, ottaisinko osaa laskuvarjohyppyyn, vastasin, miksipä en, Janis kertoi Femail Firstille.

Amy Winehousen kuolinpäivänä järjestettiin Lontoon Camdenissa lukuisia tapahtumia, kuten karaokeiltoja ja tunnettujen muusikoiden keikkoja. Suuri osa säätiön aiemmista rahasummista on peräisin Amyn isän, Mitchin, kirjoittaman tyttärensä elämänkerran ja Lioness: Hidden Treasures -kokoelmalevyn myynnistä. Rahaa on kerätty myös Amyn nimissä järjestetyn gaalatilaisuuden muodossa. Säätiön ansiosta esimerkiksi 60 koditonta nuorta Lontoon Camdenista on saanut päivittäin lämpimän aterian.