Poliisi muistuttaa autoilijoita – moni syyllistyy tähän laittomuuteen sumussa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime päivinä on Suomen aamuliikennettä kiusannut erittäin sakea sumu ja näkyvyys on paikoitellen ollut vain joitakin kymmeniä metrejä. Ihmetystä ovat aiheuttaneet sumussa takavalot pimeänä liikkuneet ajoneuvot, ja nyt poliisi tiedottaa autoilijoille ajovalojen käytöstä sumussa.

– Tieliikennelain mukaan ajoneuvossa on käytettävä ajovaloja, kun sitä kuljetetaan pimeän tai hämärän aikana tai näkyvyyden ollessa sään tai muun syyn vuoksi heikentynyt, poliisi toteaa.

Monissa autoissa on nykyisin päiväajovalot, jotka palavat ainoastaan keulassa. Auton järjestelmä sytyttää muut valot automaattisesti tilanteen mukaan, mutta automatiikka ei ota aina huomioon sumuisia olosuhteita. Silloin autoilijan tulee sytyttää ajovalot itse.

– Kuljettaja on aina vastuussa siitä, että ajoneuvon teknisiä laitteita käytetään oikein ja säännösten mukaisesti. Jos on epävarma automatiikan toimivuudesta, on parasta toimia itse. Tässä tapauksessa kääntää valokatkaisijasta ajovalot päälle, poliisi jatkaa.