Uudenlainen luoti tappaa saaliin – ja maustaa sen samalla!

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Metsäkanalintujen metsästysaika alkoi Suomessa tällä viikolla. Suomen riistakeskus on suositellut, että metsästäjät keskittyisivät lähinnä nuoriin yksilöihin, sillä todennäköisesti niiden elinikä ei muutenkaan ylitä yhtä vuotta.

Kuva: Season Shot
Kuva: Season Shot

Metsäkanalintujen metsästyksen eettisiin ohjeisiin kuuluu, että metsästyksessä tulee käyttää vain sopivia ja ennakkoon kokeiltuja aseita ja patruunoita. Nyt kuitenkin floridalainen yhtiö tarjoaa uudenlaisen mahdollisuuden riistan ampumiseen, sillä he ovat keksineet mausteampullit, joita voi käyttää tavallisten luotien tavoin.

Mausteluoti auttaa heidän mukaansa muun muassa kokkeja, joiden ei enää tarvitse kaivaa hauleja pois saaliista ennen ruoaksi valmistamista. Sen sijaan yhtiö kertoo nettisivuillaan, että Season Shot -luodit maustavat lintua sisältäpäin jo ennen valmistamista. Luodit ovat biohajoavia valmisteita.