Matkustajia seurataan digitaalisesti lentokentällä – hyvästä syystä

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Lentojen myöhästymiset aiheuttavat vuosittain miljardien menetykset niin lentoyhtiöille kuin matkustajille, ja usein pienet myöhästymiset johtuvat myöhässä olevien matkustajien odottamisesta. Nyt asiaan on kuitenkin kehitetty mahdollisesti ratkaisu.

Lontoon Heathrow’n lentokentällä on otettu kahdessa terminaalissa käyttöön järjestelmä, joka seuraa matkustajia ja kertoo lentohenkilökunnalle tilannetietoja. Näin henkilökunta saa tietää, mikäli joku matkustajista on niin myöhässä, ettei häntä kannata enää odottaa. Järjestelmä toimii siten, että lentokentän eri alueille on asetettu portteja, joissa matkustajien täytyy tunnistautua lentolipullaan.

Porteista saatujen tietojen perusteella tiedetään koko ajan missä osassa terminaalia kukin matkustajista parhaillaan on matkalla portille. Ensimmäiset pisteet ovat jo check-in -pisteessä ja laukkujen baggage drop -alueella. Seuraavat ovat passintarkastuksessa ja turvatarkastuksessa. Lisäksi järjestelmä kertoo matkustajille, jos he ovat väärässä terminaalissa.