Mies asui 16 vuotta metsässä – ilmestyi yllättäen sivistyksen pariin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nykymaailmasta eristyneitä ihmisiä on enää harvassa. Heistä suurin osa elää Afrikan tai Etelä-Amerikan viidakoissa. Nyt kuitenkin eräs parikymppinen erakkopoika on astunut ulos piilostaan ja piipahtanut normaalin elämän keskellä.

Siperian metsissä neljävuotiaasta saakka elänyt mies ei ollut käynyt ulkomaailmassa kertaakaan 16 vuoteen. Hänen vanhempansa muuttivat aikoinaan erakoksi metsään ja ottivat lapsensa mukaan. The Stir -lehden mukan pojan vanhemmat olivat nyt kuitenkin päättäneet muuttaa toisaalle ja jättivät 20-vuotiaan poikansa omilleen. Hetken aikaa itsekseen asusteltuaan mies otti yhteyttä ulkomaailmaan ja käveli läheiseen kylään.

Mies todettiin terveeksi ja tunnepuoleltaan normaaliksi. Hän myös puhui paikallista kieltä, tosin hitaasti artikuloiden. Hän oli taustoihinsa nähden yllättävän normaali, joten monet viranomaiset otaksuivat miehen sopeutuvan nopeasti nykymaailman meininkiin. Kun hänen henkilöllisyytensä oli selvitetty ryhtyivät sosiaalityöntekijät järjestämään pojalle uutta elämää.

Henkisesti vakaa poika tahtoi kuitenkin pistäytymisellään tehdä itsensä tiettäväksi ulkomaailmalle, mutta päätti jatkaa eloaan erakkona metsässä. Hänen kerrotaan olleen onnellinen ratkaisustaan, sillä erakkona eläminen on se tapa, johon hän on lapsesta saakka tottunut, ja joka tuntuu oikealta.