Seksiä exän kanssa? Näin vastaavat asiantuntijat

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Sanotaan, että vanhaa soppaa ei kannata lämmittää, sillä vaikka hetkeksi maku on saattanut parantua, menee se ajan kanssa varmasti pilalle. Sama pätee myös entisten heilojen lämmittelemisessä – kannattaako entisen kumppanin kanssa sitten hypätä sänkyyn?

Lähtökohtana koko asialle voidaan pitää sitä, että yleensä pariskunnat eroavat hyvän syyn takia. Mikäli syytä ei ole saatu selvitettyä, ei suhteesta tule varmaankaan tulevaisuudessa sen auvoisempaa. Silti Arizonan yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan exän kanssa eron jälkeen harrastettu seksi vähentää eroahdistusta.

Tulos on varmasti totta, mutta nyt ennen entiselle kumppanille soittamista kannattaa miettiä, että missä eron vaiheessa edetään. Mikäli lusikat ja Hackmannit on jaettu vasta äskettäin, saattaa hetkellinen sänkyhuuma tuoda molemmille helpotusta tuskaan – tietenkin sillä erotuksella, että molemmat kulkevat edelleen vapaalla jalalla.

Exän kanssa harrastettu seksi tuo lyhytaikaista nautintoa. Pidemmällä välillä se riuduttaa, mikäli kumpikaan ei pääse elämässään eteenpäin. Parhaana neuvona pidetäänkin, että mikäli eronnut kärsii edelleenkin särkyneestä sydämestä, ei hänen kannata tehdä mitään, mikä muistuttaa häntä hänen entisestään, Men’s Health valaisee.