Tutkimus vahvisti: Tällaiset artistit laulavat viinasta ja seksistä!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaisestakin musiikista löytyy esimerkkejä, joissa lauletaan ylistävään sävyyn alkoholista ja sen nauttimisesta. Nyt Bostonin yliopiston professori Michael Siegel väittää, että osa nuorista juo ja harrastaa seksiä nykymusiikin innoittamana, sillä alkoholia ylistetään useassa kappaleessa.

– Moni kappale ylistää juomista ja siihen liittyvää juhlimista ja sekstailua. Mukana on myös joitakin alkoholibrändejä, ja ne esiintyvät tiuhaan kappaleiden sanoituksissa. Mikäli nämä kappaleet vaikuttavat oleellisesti nuorten juomakulttuuriin, täytyy yhteiskunnan miettiä musiikin kansanterveydellisiä seikkoja, Siegel raportoi Daily Mailin mukaan.

Tutkijat analysoivat yhteensä peräti 720 Billboard Magazinen listoilla vuosina 2009, 2010 ja 2011 ollutta musiikkikappaletta. Niistä 167 kappaleessa laulettiin alkoholista ja kappaleissa mainittiin 46 eri alkoholimerkkiä. Eniten laulettiin Hennesseyn konjakista, Patron-tequilasta, Grey Goose vodkasta ja Jack Daniel’s viskistä. Rap, hip hop ja r&b olivat tutkimukseen mukaan musiikkityylejä, jotka lauloivat eniten alkoholista ja seksistä.