Niko Saarinen BB-taloon puolivahingossa: ”Krapulatärinä ja ihmispelko”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Big Brotherista vuonna 2008 tunnetuksi tullut Niko Saarinen on sittemmin nähty jo uudelleen samassa realitysarjassa, mutta varsinaiseen jättisuosioon hän nousi kuitenkin Viidakon tähtöset -ohjelmasta, josta sai alkunsa ”Mä oon nevahööd susta” -lausahdus.

Niko kiertää parhaillaan uuden työnantajansa Glitterin leivissä Suomen kaupunkeja jakamassa nimikirjoituksia faneilleen. Stara tapasi Nikon haastattelun merkeissä ja samalla nuori mies kertoi miten alunperin päätyi BB-talon kameroiden eteen.

– Mä hain Big Brotheriin jo vuonna 2005 ensimmäisen kerran, kun se eka kausi tuli Suomeen. Silloin sinne haettiin kirjeitse, niin mä en oikein laske sitä aidoksi hakemiseksi. No, sitte hain vuonna 2007 ekaa kertaa sinne face-to-face, Niko kertoi.

Lopulta Saarinen pääsi taloon vuonna 2008, vaikka hänen ei edes sinä vuonna pitänyt hakea mukaan. Edellisilta ennen BB-haastatteluita oli hänen mukaansa venähtänyt baarissa ja karsintoihin mentiin kamalassa kanuunassa koko kaveriporukan voimin.

– Silloin oli krapulatärinä ja ihmispelko. Silti mut valittiin taloon, ja myös mun toinen kaveri pääs ihan loppumetreille asti. Mulla oli hieman vaikeuksia pitää salassa sitä taloon menoa, ja kuningas alkoholin vaikutuksen alaisena mä sit möläytin kaikille, et mä oon menossa taloon. Silloin ei oikein tiedetty mitä tuleman pitää.

Niko Saarinen poistettiin BB-talosta väkivaltaisen käytöksensä vuoksi, sillä nuori mies heitti punaviinilasin säpäleiksi maahan. Niko kertoo, ettei hän tullut talosta ulos erilaisena Nikona kuin oli sinne mennyt. Maailma hänen ympärillään oli tosin muuttunut radikaalisti. Vaikka Niko on koko ajan pitänyt kuuluisuudessa jalat maassa, myöntää hän olleensa myös todella sinisilmäinen mediamyllytyksen keskellä.

– Tulin aika outoon tilanteeseen ja se median kiinnostus mua kohtaan oli käsittämätöntä. Veikkaan, et se kesken kauden tapahtunut pakkohäätö on pitäny mut oikeesti pinnalla. Lisäksi mä oon ollu koko ajan aito oma itseni ja puhunu esimerkiksi mun homoudesta empimättä. Siinä oli se paketti – mä olin oikeessa paikassa oikeeseen aikaan.