Niko Saarinen: ”Mietin, et nyt mä oon flopannu”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen suosituimpiin realitytähtiin lukeutuva Niko Saarinen puhutti viimeksi suomalaisia kovasti osallistuttuaan Viidakon tähtöset -realitysarjaan Thaimaan viidakoissa. Sitä ennen hän ehti kuitenkin osallistua toiseen realitysarjaan parikin kertaa.

Vuonna 2008 ensimmäisen kerran Big Brotherissa mukana ollut Niko Saarinen osallistui uudelleen Big Brotheriin vuonna 2010. Tällöin hän viihtyi talossa vaivaiset neljä päivää.

– Mut äänestettiin ulos. Mä seurustelin taloon mennessä, ja se oli mun kumppanille aika vaikeeta aikaa se neljä päivää. Ja kun mä tulin takaisin ulkomaailmaan, niin mun elämä oli mennyt taas aivan myllerryksiin, Niko kertoi Staralle.

– Sitä on muiden vaikea ajatella, miltä se toisesta tuntuu, jos kattelee televisiosta, kun kumppani nuoleskelee talossa jonkun toisen kanssa. Koska niinhän mä tein – kännissä Ninon kanssa.

– Huomasin silloin, et se ei enää ollut mun paikka. Onneks pääsin sieltä pois. Paska reissu, mutta tulipahan tehtyä. Silloin mä mietin, et nyt mä oon flopannu.

Niin ei kuitenkaan käynyt. Big Brotherin jälkeen Niko työskenteli MTV3:lla ja Sub-kanavalla suosittuna chatjuontajana. Hänen mukaansa televisiotyö lujitti suuresti hänen ulkokuortaan, sillä toisinaan palaute oli jopa törkeää.

Lisäksi Niko mielsi ammattinsa eräänlaiseksi terapeutin työksi, sillä samat ihmiset kirjoittelivat hänelle joka yö samoja juttuja neljän vuoden ajan. Niko kertoo rakastaneensa juontajan toimenkuvaa aluksi sen loistavan palkan ja hyvien etujen johdosta, mutta päätti kuitenkin lopettaa chathommat vuoden 2012 kesällä