GTA V heti loppuunmyyty Amazonissa – sairauslomissa valtava piikki

Digi · Tim Isokivi

Maailman suosituimpien konsolipelien kärkikaartiin lukeutuva Grand Theft Auto saa tänään jatkoa GTA V -pelin muodossa. Kuten pelin aikaisempien versioiden kanssa, myös tällä kertaa julkaisusta tehtiin ympäri maailmaa massiivisia yleisötapahtumia.

Kuva: Stara
Kuva: Stara

Grand Theft Auto V on ollut julkaisunsa myötä huikea maailmanlaajuinen hitti, ja sen odotetaan rikkovan aikaisemmin Call of Duty: Black Ops II -pelin asettaman myyntiennätyksen. Daily Mail -lehden mukaan peli on myyty jo loppuun Amazon-verkkokaupasta. Peliä on myös ilmaantunut jo myyntiin eBay-nettihuutokauppaan, jossa sen erikoisversioista pyydetään yli 200 euron hintaa.

Uutuuspeli on jopa niin odotettu, että lukuisten ihmisten uskotaan ottaneen työpaikoiltaan ja opiskelupaikoiltaan vapaata päästäkseen nauttimaan julkaisupäivästä täysin rinnoin. IGN.com-verkkosivun äänestyksessä selvisi, että 10.995 vastaajasta 46 prosenttia oli pyytänyt GTAV:n julkaisupäivän vapaaksi. 19 prosenttia puolestaan myönsi aikovansa viettää kyseisenä rokulipäivää teeskentelemällä tulleensa kipeäksi.

Toukokuussa 2008 julkaistu Grand Theft Auto -pelisarjan neljäs osa tuotti ensimmäisellä viikollaan yli 500 miljoonaa dollaria. Pelin tuotantokulut olivat Rockstarin mukaan noin 100 miljoonaa dollaria, joten päivässä peli tuotti riihikuivaa rahaa 260 miljoonaa ja viikossa 400 miljoonaa dollaria.