Karate Kid -leffan päätähti haluaisi lakkauttaa koulut: ”Keino aivopestä nuoria”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Hollywoodin edistyksellisimpiin perhekuntiin kuuluu Will Smithin perhe. Miestähden lapset ovat kukin alkaneet viedä eteenpäin omia viihdeuriaan ja heillä on myös varsin massasta poikkeavia näkemyksiä esimerkiksi itsenäistymisen suhteen.

Tällä kertaa Jaden Smith on kommentoinut koulutusjärjestelmää. 15-vuotias näyttelijä haluaa nimittäin, että kaikki lopettaisivat koulunkäynnin. Hänestä siinä ei ole pitkällä tähtäimellä järkeä.

– Koulu on keino aivopestä nuoria. Jos vastasyntyneet voisivat puhua, he olisivat maailman älykkäimpiä ihmisiä. Jos jokainen maailmassa lopettaisi koulunkäynnin, meillä olisi paljon älykkäämpi yhteiskunta, kertoi Jaden Smith Radar Online -lehdelle.

Jadenin suusta on aiemminkin kuultu poikkeavia mielipiteitä. Nuori mies uskoo muun muassa alieneihin ja maan ulkopuoliseen elämään. Hän haluaisi jo muuttaa pois kotoaan omaan asuntoonsa. Smithit noudattavat niin sanottua vapaata kasvatusta, jonka seuraukset nähtäneen myöhemmin.