Lentokenttä pilvien yläpuolella: Maailman korkeimmalla sijaitseva lentokenttä avattiin

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Usein lentokenttä on paikka, jonka matkaaja näkee matkakohteestaan ensimmäisenä. Joillakin lentokentillä on erikoinen sijainti, ja esimeriksi San Franciscon lentokentälle laskeuduttaessa tuntuu, että lentokone laskee suoraan mereen kiitoradan sijaan.

Tiibetin Sichuanin provinssiin avattiin nyt lentokenttä, joka sijaitsee kaikista maailman siivililentokentistä korkeimmalla. Daocheng Yadingin lentokenttä on 4.411 metriä merenpinnan yläpuolella ja saavuttaa samalla puolet normaalin lentokoneen lentokorkeudesta. Toiseksi korkeimmalla sijaitseva lentokenttä sijaitsee myös Tiibetissä, joka on 4.334 metrin korkeudessa sijaitseva Qamdo Bamda.

Lentokentällä arvioidaan käyvän vuosittain 280.000 matkustajaa, ja sen avulla pyritään kohottamaan alueen turismia. Lentokentän ympäristö on aiemmin tunnettu sen koskemattomasta luonnostaan. Uusi lentokenttä on aiheuttanut epäilyjä monissa, sillä Kiinan hallituksen arvioidaan lisäävän nyt sen avulla Tiibetin poliittista valvontaa, Daily Mail uutisoi.