Ghetto Tracker -sovellus paljastaa kaupungin vaarapaikat – syytetään rasistiseksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Älypuhelinten tultua markkinoille niihin ladattavien pelien ja muiden sovellusten määrä on kasvanut räjähdysmäisesti, ja nykyisin jo lähes mihin tahansa ongelmaan löytyy sovellus. Nyt markkinoille on tullut sovellus, joka esittää kartalla kaupungin epämääräiset asuinalueet.

Kuva: Ghetto Tracker
Kuva: Ghetto Tracker

Gawkerin mukaan sovelluksen nimi oli ensin Ghetto Tracker, mutta sovelluksen tekijät joutuivat suuren palautevyöryn johdosta muuttamaan nimen alle vuorokaudessa Good Part of Town -muotoon. Sovellusta väitettiin nimittäin rasistiseksi.

Sovellus on sen käyttäjien toteuttama palvelu, jossa eri asuinalueet luokitellaan joko turvallisiksi tai vaarallisiksi. Sovellusta mainostettiin hymyilevillä valkoihoisten ihmisten kuvilla. Kritiikkiä syntyi etenkin palvelun luomista rasistisista mielikuvista, sillä yleensä vain rikkaat valkoihoiset asuvat omasta mielestään niin sanotusti turvallisessa asuinympäristössä.