Niko Saarinen ei ole kuullut isästään vuosiin: ”Isä on mulle kuollut ihminen”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vihattu ja rakastettu suomalainen realitytähti Niko Saarinen on viime vuosina nähty usein televisiossa ja verkossa, joissa hän on tähdittänyt sekä realitysarjoja että chat-ohjelmia. Alunperin hän tuli kuitenkin tunnetuksi eräästä suositusta formaattiohjelmasta.

Big Brotherissa Niko julisti aikoinaan näyttävästi olevansa homoseksuaali. Yksi Nikon suurimmista vihamiehistä on nykyisin hänen isänsä, joka pani välit poikki tuon Big Brother -kauden aikana. Hänen vanhempansa olivat jo aiemmin eronneet, mutta lopullinenkin suhde isään katkesi Nikon julkihomouden myötä.

– Hänelle mun homous tuli niin isona yllätyksenä, ja kun se paljastettiin vieläpä BB-talossa, niin me ei olla pidetty mitään yhteyttä ikinä sen jälkeen. Koko viiteen vuoteen. Äidin kanssa ollaan tekemisissä päivittäin. Isää mulla ei oo enää, ja mä sanon aina, et se on mulle kuollut ihminen. Voihan se olla, et joskus tiemme vielä kohtaavat.

Vaikka luulisi, että julkisuudessa rehellisesti homona esiintyvää Nikoa kosiskeltaisiin liputtamaan sateenkaarilippua kaikkien homojen puolesta ja eturivissä, on totuus kuitenkin toinen.

– Musta tuntuu, et homot vihaa mua. Mä oon ihmisten mielestä niin stereotyyppinen homo, niin aika usein mä kuulen muilta homoilta, et mä pilaan niiden maineen. Sit mä vaan sanon, et jos oikeesti homojen maine tai edustus lepää mun harteilla, niin sit menee asiat pahasti metsään.

Niko kulkee tällä hetkellä polkujaan ilman sydämenvalittua. Seuranaan Saarisella on kaksi koiraa, London ja Milano, joista hänellä on yhteishuoltajuus entisen kumppaninsa kanssa. Niko viihtyy sinkkuna, ja lataa mielellään akkuja kiireisen aikataulun vastapainoksi kotona televisiosarjoja katsellen.