Orgasmit parantavat aivojen toimintaa

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tutkijat ovat jälleen todistaneet orgasmin hyötyjä, ja lähes kolmenkymmenen vuoden ajan kestänyt tutkimustyö on osoittanut, että orgasmilla on paljon terveyttä ja etenkin aivotoimintaa edistäviä vaikutuksia.

Rutgersin yliopistossa työskentelevä tohtori Barry Komisaruk on tutkinut orgasmin salaisuuksia jo 27 vuotta. Hiljattain hän paljasti, että naisilla virtaa orgasmin aikana verta kaikissa aivojen merkityksellisimmissä paikoisssa. Toisin sanoen aivot saavat orgasmin aikana runsaasti veren mukana kulkevia ravinteita ja happea, josta on vain hyötyä ihmisen terveydelle ja aivotoiminnalle.

Orgasmit siis parantavat aivojen toimintaa. Tulosten jälkeen on muun muassa pohdittu sitä, että edistävätkö orgasmit aivojen hyvinvointia esimerkiksi erilaisia pulmaharjoitteita paremmin. Jo aiemmin on todistettu, että usein orgasmeja saavat sairastuvat epätodennäköisemmin syöpään tai sydänsairauksiin. Lisäksi orgasmi on tehokas kivunpoistaja.

Tohtorin mukaan orgasmien avulla yritetään nyt muun muassa selvittää sitä, kuinka ne tuottavat mielihyvää aivoihin. Jos sama efekti pystyttäisiin toteuttamaan myös muulla keinoin, voitaisiin metodin avulla saavuttaa uskomattomia tuloksia muun muassa masennuksen, ahdistuksen, kivun, riippuvuuden ja liikalihavuuden hoitamisessa, Daily Mail valaisee.

Miesten ja naisten orgasmit eroavat toisistaan, vaikkakin niillä on enemmän yhteisiä piirteitä kuin eroavaisuuksia. Komisaruk aloitti orgasmin aikana suoritettavat aivokuvaukset 13 vuotta sitten selvittääkseen, mitä ison O:n aikana tapahtuu ihmisen elimistössä. Salaisuuden verhot eivät ole auenneet kokonaan vieläkään, mutta hän uskoo tulevaisuuden tekniikan auttavan ihmisiä kehittämään orgasmin hyötyjä eri tarkoituksiin. Siihen asti ihmiset joutuvat tehtailemaan orgasmeja manuaalisesti.